top of page
 • HOE KAN IK HET BESTE MIJN KOFFIEBONEN BEWAREN?
  Koffiebonen bewaren kan je het beste doen in de originele verpakking in een donkere koele ruimte, maar niet in de koelkast. De kwaliteit van je koffie gaat achteruit door; blootstelling aan zuurstof, licht, vocht en temperatuurschommelingen.
 • HOE LANG ZIJN JULLIE KOFFIEBONEN HOUDBAAR?
  Koffiebonen zijn over het algemeen 1 jaar houdbaar. Wij focussen ons echter op versheid. Het lekkerst is onze koffie als je het tussen 1 en 8 weken na branddatum drinkt.
 • HOEVEEL KOPJES KAN IK UIT EEN KILO KOFFIEBONEN KRIJGEN?
  Dat hangt van je zetmethode af. Voor een kopje espresso heb je ongeveer 8 gram koffiebonen nodig en voor slow coffee (filter) is dat ongeveer 12 gram per kopje (200 ml). Dus je kunt met een kilo koffiebonen ongeveer 125 kopjes espresso of ruim 80 filterkoffies mee zetten.
 • LEVEREN JULLIE OOK AAN BEDRIJVEN EN HORECA GELEGENHEDEN?
  Ja, neem daarvoor contact op met ons via het contact formulier of stuur een email naar info@benniesbeans.nl.
 • WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN ARABICA EN ROBUSTA KOFFIE?
  Er bestaan er een aantal soorten koffiebonen, de bekendste hiervan is de Arabica en Robusta. Arabica groeit op hoge en koele plekken, niet te veel in de zon. De Arabica koffieplant is een kwetsbare koffieplant en vaak een veel duurdere koffieplant om te verbouwen. Daarom zijn Arabica koffiebonen in de regel duurder dan Robusta koffiebonen. Robusta is een minder kwetsbare koffieplant en bevat meer cafeïne. Door het hoge cafeïnegehalte weert het insecten veel beter af. Robusta wordt vaak als minder lekker ervaren door de vlakke smaken en wordt vaak gebruikt om de prijs te drukken of om wat meer kracht te geven aan de koffie. Over het algemeen wordt voor specialty coffee alleen 100% Arabica koffiebonen gebruikt.
 • WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN VOL-AUTOMAAT EN SEMI-AUTOMAAT
  Bij een semi-automaat heb je meer handelingen om een kopje koffie te zetten. Zo dien je de koffiebonen te malen met een aparte molen en maak je gebruik van een filterdrager. Dit soort machines kom je vaak tegen in de horeca omdat hiermee een hogere kwaliteit kan worden behaald. Voor meer gebruiksgemak is er de volautomaat. Met een druk op de knop heb je in korte tijd een kopje koffie. De geintegreerde molen maalt de koffiebonen, vaak kun je de maalgraad afstellen op intensiteit. Steeds meer Nederlanders maken overstap naar de volautomaat.
 • WAT MAAKT BENNIE'S KOFFIE ZO SPECIAAL?
  Koffiebonen die je bij ons bestelt zijn vers. Daarnaast gaan wij voor kwaliteit en selecteren enkel de allerbeste bonen. Dankzij onze ambachtelijke slow-roast-methode krijgen de bonen hun ware karakter en persoonlijkheid weer terug.
Bennie's Beans Logo
bottom of page